Afdrukken

Functie-eisen

Afhankelijk van de functie en het functie niveau worden er bepaalde eisen gesteld aan uw motivatie, persoonlijkheid, relevante werkervaring, studie en opleidingen. Het gaat altijd om een bepaalde mate en combinatie van deze eisen.motivatie
Opdrachtgevers beschouwen uw motivatie als belangrijk voor de organisatie als geheel en voor het adequaat uitvoeren van de functie met de daarbij behorende taken. Uw motivatie voor een bepaalde organisatie is erg persoonlijk. Uw werkervaring n gekozen studierichting geven over het algemeen uw motivatie voor een bepaalde functie aan.

persoonlijkheid

Uw persoonlijkheid is van belang omdat deze goed moet passen bij de organisatie en binnen het team waarin u kan komen te werken. Afhankelijk van het niveau en type functie zal men ook specifieke eisen stellen aan uw commerciële, communicatieve en sociale vaardigheden en uw analytische vermogen.
Voor de aangifte functies en functies binnen het bureau vaktechniek zal men meer waarde hechten aan uw cijfermatig analytische vermogen. Voor functies op management niveau of hoger zal men in de regel juist meer waarde hechten aan uw commerciële, communicatieve en sociale vaardigheden.

werkervaring
Starters hebben nog geen werkervaring, bij deze goep zal men met name letten op motivatie. De motivatie moet dan blijken uit de bewust gekozen fiscale opleiding(en) en studie, relevante stage ervaring, gekozen scriptieonderwerp en mogelijke bijbaantjes gedurende de studietijd.

Bij kandidaten met ervaring zal men met name letten op carriëreverloop en gekozen richting. Daarnaast is het van belang of de kandidaat zijn of haar carriëre ook in die richting wil voortzetten en wat de uiteindelijke ambitie is.

studie en opleiding

Uw studie en opleidingsniveau zijn mede bepalend voor uw carriëreverloop en uiteindelijke functieniveau. Maar ook het type cliënt en de markt waarin de toekomstige werkgever zich begeeft is hierbij van belang. Verder kunnen externe lidmaatschappen bepaalde eisen stellen aan functie- en opleidingsniveau. Zo zijn veel belastingadvieskantoren NOB lid en zal men als HBO-er of FB-er hier niet door kunnen groeien tot vennoot.


Belangrijke fiscale studies en opleidingen:

  • CB opleiding
  • HEAO Fiscale Economie
  • FB opleiding
  • Fiscaalrecht
  • Fiscale economie